top of page

Miért érdemes nálam konzultálni?


Az eredmény miatt.

Az nem kérdés, hogy amikor elakadsz a szakdolgozattal, esetleg el sem tudsz indulni, segítségre van szükséged. Kihez fordulhatsz ilyenkor?

Elsősorban a konzulenshez természetesen. Ő lesz az, aki a témádban leginkább tud segíteni. Feltéve, ha tudod, mit kell kérdezned tőle. Ha tudod, mik a helyes kérdések a dolgozatoddal kapcsolatban. És mikor tudsz jól kérdezni?

Ha már ismered az anyagot, vagy legalább annak egy részét.

Ha már valamennyire elkapott a gépszíj és javában írod a nagy művet, érzed annak ízét. Érzed azt is, hol nem kerek.

Vagy..

Akkor is jó kérdéseket tudsz feltenni, ha mélységében ismered a területet, és már a legeslegelején határozott és konkrét elképzelésed van arról, miről fog szólni a dolgozat. Kívülről fújod a vázlatpontokat, a hipotézist és egyáltalán a teljes dolgozat már készen van a fejedben, csak le kell írni. - Csak le kell írni. Itt még azért érhetnek meglepetések. -

Bevallom olyan esettel, ahol a tanuló ennyire topon volt már az elején, nem találkoztam a 7 év alatt. És szerintem ez a normális. Ennyire senki sem okés.

Szóval a gond ott szokott kezdődni, hogy nem tudod, hogyan fog az egész dolgozat összeállni és mit is kellene kérdezni a konzulenstől. Mivel nem tudod, nem fogsz elmenni hozzá, hiszen olyan ciki, hogy lövésed nincs az egészről. Még kérdezni sem tudsz.

Ilyenkor érdemes hozzám eljönnöd. A konzultáció csak rólad szól. Nem vagyok egy „mellébeszélős” valaki. Kimondom a lényeget. Olyanokat is fogsz hallani, ami biztos nem tetszik és lerombolja a cuki kis elképzelésedet arról, milyen helyes kis vázlatot raktál már össze, vagy milyen remek kérdőívet készítettél. Ha valóban olyan remek, akkor miért nem tudod, hogyan írd meg a dolgozatod? Hm?

Az összes hibával szembesíteni foglak, amit látok az addigi munkádban. Le leszel törve. Szó szerint.

DE! Mindezt azért teszem, hogy Te magad megértsd, hol kell máshogy gondolkodnod, hol kell máshogy nekiállnod.

Amikor megtaláltuk a hibákat, ellátlak helyes kérdésekkel.

Megmutatom a helyes irányt.

Kapsz helyes útmutatót a vázlathoz (lehet, hogy még össze is rakjuk, ott helyben.)

Kapsz jó kérdéseket a kérdőíved elkészítéséhez.

Megmutatom a dolgozat összeállítás helyes sorrendjét. És még sok minden a helyére kerül a fejedben a konzultáció végére, garantálom.

Eredményesnek és tettre késznek fogod magad érezni a konzultáció után.

Szerintem ez megér egy kis fejmosást. Nem? Mégis csak diplomás leszel a végén.

Nos. Álmodozol még vagy konzultálunk?

Én várlak.


36 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page