top of page

Melyik a megfelelőbb neked? A vázlat vagy a konzultáció?


Gyakran kérdezitek tőlem, melyik lenne megfelelőbb számotokra? Melyiket ajánlom inkább, a konzultációt vagy a vázlatkészítést?

Attól függ.

Először is nem mindegy, te milyen megoldást kedvelsz jobban. Ha te átbeszélni szereted a dolgokat, akkor a konzultáció a neked való. Viszont, ha csak a problémát szeretnéd elmondani, és a kivitelezést inkább másra bízod, akkor a vázlatkészítés lesz a te megoldásod

Aztán az sem mindegy, hol tartasz a készítés folyamatában. Konzultálni lehet sok mindenről, de az eredményesség szempontjából vannak területek, ahol kiemelten jó megoldások születhetnek. Ilyen például az indulás időszaka és a dolgozatírás vége, amikor az ellenőrzés, az átolvasás, a logikai felépítés mustrájára kerül sorra. Ezeknél lehet nagyot dobni a dolgozaton egy-egy konzultációval.

Van még egy eset, ahol segít a konzultáció. Amikor a konzulens visszadobja a dolgozatot és újra kell gondolni az egészet vagy egy részét. Aki az induló konzultáción nálam vett részt, ott a 8 év alatt nem volt visszadobott dolgozat. Olyan előfordult, hogy valahol konzultált valaki, vagy egyszerűen elkezdett dolgozni saját elképzelés szerint, az alapján megírta az első két – három fejezetet, majd a konzulens azt mondta nem megfelelő. Írja újra. Ilyen esetekben is jó megoldás, ha konzultálni jössz hozzám.

Aztán ott van a kérdőív készítés kérdése. Ez ugyan a szakdolgozatírás folyamatának része, de mégis külön kis területet alkot. Itt is tudok segíteni a konzultáció során.

A tapasztalataim szerint a konzultáció annak jobb megoldás, akinek van valami alap elképzelése a szakdolgozatáról. Ha már van néhány gondolatod a témaválasztással kapcsolatban, az jó kezdet. Ezen a ponton már eljöhetsz konzultálni, tuti összerakjuk a dolgozat alapjait. Akkor is sokat segít a konzultáció, amikor vannak ötleteid az egyes részekhez, csak ezek nem álltak össze egy teljes egész képpé. Azaz sejted, mit is kellene csinálnod, de mégsem tudod, hogyan kezdj neki.

A konzultációnál megbeszéljük a teendőket, majd az elmondottak szerint tudsz haladni. Mivel garanciálisan dolgozom, ezért, ha valami csak később jut eszedbe, emailben kérdezhetsz még.

A vázlat készítésénél főleg én dolgozok. Jól hangzik, nem? Akkor lesz jó választás számodra ez, ha csak a témaválasztásod van meg. Akkor is jól jársz a vázlat készítéssel, ha nincs elég időd vagy energiád. A vázlatkészítésnél kérdezek az elején néhány dolgot, majd összeállítom a vázlatodat. Ebben az esetben nincs személyes találkozó, emailben elintézünk mindent. Körülbelül egy hét múlva viheted a konzulenshez, irodalomjegyzékkel, tartalmi leírással, és dolgozhatsz is. A személyes „nem” találkozás ellenére természetesen itt is él a garancia. A konzulensed korrekciós kéréseit, (ha esetleg lenne ilyen, de nem szokott) javítom. Ez része az árnak.

Amit nagyon fontos tudnod!

Bármelyiket választod, nálam mindig személyre és témára szabott megoldást kapsz. Nincs mögöttem csapat. Nem futószalagon készülnek az anyagok. Kizárólag neked és kizárólag egyedi lehetőséget kínálok.

Szeretitek is.:)


67 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page