top of page

Nekifuss vagy ne?


Ez a blog most rövid lesz, hiszen a leadási határidő is itt van a nyakadon, nem szeretném az idődet húzni.

Dilemmázol azon, hogy belevágj -e még a szakdolgozat megírásába ebben a félévben?

Nem tudod eldönteni, hogy elég-e a leadásig hátralévő cirka két, három, négy hét?

Hát, nem árulok zsákbamacskát, necces, de azért kivitelezhető. De nagyon oda kell tenned magad. Időben és figyelemben is. Az sem árt, ha tudod, a konzulensed is toleráns. Ha úgy érzed ezek menni fognak, na akkor tényleg érdemes eljönnöd konzultációra, ami szó szerint beránt a dolgozatírás örvényébe.

Miért mondom ezt? Mert így van. Szoros határidő esetén nincs jobb segítség, mit egy gyors és célorientált konzultáció.

Semmi bemelegítés, semmi ráhangolódás. Durr belevágunk és azonnal a vázlatod összeállítására koncentrálunk. Keresünk jó címet. Megfelelő hipotézist. Átbeszéljük a dolgozat hosszát és arányait.

Átgondoljuk, hogyan és honnan szerezz megfelelő szakirodalmat. Az sem marad kérdés, honnan fogod tudni, hogy már elegendő a szakirodalmad. Érintjük a formai kialakítással kapcsolatos elvárásokat, a hivatkozási módszereket.

Beillesztünk egy jó primer kutatás tervet, amit később ki tudsz dolgozni részleteiben. Feltéve, ha szükséged van ilyenre.

Mindezt egy óra alatt, akár skypen (az idő tényező miatt javasolt a skype!). Nem kell semmire várnod, a konzultáció végén mehetsz a könyvtárba, hogy hazavidd a megfelelő könyveket a szakdolgozatodhoz.

Egy óra és tudni fogod merre van előre. Nem tudok ennél gyorsabb és hatékonyabb megoldást közeli szakdolgozat leadási határidő esetén.

Konzultálj és add le végre a dolgozatod!


128 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page