top of page

Nyelvtanulás cseppenként?


Személy szerint 2016-ban olvastam a Drops applikációról a HVG-ben, majd el is felejtettem, nemrég viszont ismét szembejött a cikk egy adatgyűjtés során.

Az applikációt a PlanB Labs fejlesztette az 5percAngol szakmai támogatásával. A fejlesztés célja a „nyelvtanulási függőség” elérése volt, amit játékos forma segít. Gyönyörűen megtervezett szójátékok és memóriatársítások kombinálása segíti a memorizálást. A Drops jellemzője, hogy napi 5 percnél több gyakorlást nem enged a felhasználóknak. A program nyelvtani elemekkel nem foglalkozik, csak a sokak által unalmasnak tartott szótanulásra fókuszál, ami elengedhetetlen része egy új nyelv elsajátításának.

2016-ban még csak olaszul volt elérhető a nyelvtanulási applikáció. Mára a világ leggyorsabban fejlődő nyelvtanuló alkalmazásává vált és már 35 nyelven lehet elkezdeni a gyakorlást.

A karakter-alapú vagy más írásrendszerű nyelvek írásának tanulását, mint amilyen például a koreai vagy az orosz, a Drops oldalán elérhető Scripts applikáció segíti.

Nyelvenként 1000 szó érhető el, amivel egyrészt meg lehet alapozni egy új nyelvet. Másrészt belépő lehet a szintén ingyenes Doulingo nyelvtanuló módszerhez.

És a nyelvtanulás persze jól jön majd a diplomához is, ha már túl vagy a szakdolgozat leadáson vagy védésen.

linkek:


13 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page