top of page

Mi az a szendvics képzés?


Angliában felsőoktatási lehetőségek széles spektrumával találkozhatsz. Több mint 100 egyetem kínál különféle fokozatú képzési programokat az angol és a világ különböző tájáról érkező hallgatók számára.

Az Egyesült Királyságban a hallgatók körülbelül egyharmada folytat valamilyen felsőoktatási tanulmányt, a skóciai hallgatók esetében ez az arány jóval meghaladja az 50% -ot. Ez rendkívül erőssé teszi az iskolák versenyét, így ajánlott időben jelentkezni a kurzusokra.

Angliában a legtöbb egyetemi diploma három év alatt megszerezhető. Van egy másfajta képzés is, melynek népszerűsége növekszik. Ez az úgy nevezett “sandwich course” vagy „szendvics képzés”, mely négy évet ölel fel, amiből egy év (jellemzően a harmadik év) munkahelyen töltendő el gyakorlat gyanánt.

A szendvics képzés nem más, mint a képzési időbe ékelődő vállalati gyakorlati év.

Angliában a posztgraduális vagy mesterképzési programok általában rövidebbek, és az egyetemi képzésre épülnek rá. Néhány szakképesítés, mint például az orvosi, az állatorvosi, vagy a jogi, hosszabb képzési idővel rendelkezik, akár öt évig is eltarthat.

A megfelelő iskola megválasztásához érdemes átgondolni:

Hol van helyileg az iskola?

Mennyibe kerül a képzés?

Milyen méretű az iskola?

Milyen kurzusok érhetők el?


101 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page