Nyelvtanulás cseppenként?

October 7, 2019

 

Személy szerint 2016-ban olvastam a Drops applikációról a HVG-ben, majd el is felejtettem, nemrég viszont ismét szembejött a cikk egy adatgyűjtés során.

 

Az applikációt a PlanB Labs fejlesztette az 5percAngol szakmai támogatásával. A fejlesztés célja a „nyelvtanulási függőség” elérése volt, amit játékos forma segít.  Gyönyörűen megtervezett szójátékok és  memóriatársítások kombinálása segíti a memorizálást.  A Drops jellemzője, hogy napi 5 percnél több gyakorlást nem enged a felhasználóknak. A program nyelvtani elemekkel nem foglalkozik, csak a sokak által unalmasnak tartott szótanulásra fókuszál, ami elengedhetetlen része egy új nyelv elsajátításának.

 

2016-ban még csak olaszul volt elérhető a nyelvtanulási applikáció. Mára a világ leggyorsabban fejlődő nyelvtanuló alkalmazásává vált és már 35 nyelven lehet elkezdeni a gyakorlást.

A karakter-alapú vagy más írásrendszerű nyelvek írásának tanulását, mint amilyen például a koreai vagy az orosz, a Drops oldalán elérhető Scripts applikáció segíti.

Nyelvenként 1000 szó érhető el, amivel egyrészt meg lehet alapozni egy új nyelvet. Másrészt belépő lehet a szintén ingyenes Doulingo nyelvtanuló módszerhez.

És a nyelvtanulás persze jól jön majd a diplomához is, ha már túl vagy a szakdolgozat leadáson vagy védésen.

 

linkek:

Drops 

Duolingo

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

December 10, 2019

December 6, 2019

December 4, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Pinterest
  • Facebook Basic Square