top of page

Reading


Reading egy kisváros több mint 200 ezer lakossal, London és Bristol között. Londontól mindössze 30 percre, így a Heathrow és a Gatwick repülőterekről vagy a Paddingtonról is könnyen elérhető.

Ne tévesszen meg a település kisváros jellege, egyeteme több világrangsorban is szép helyen szerepel. A Times egyetemi útmutatójában 2019 -ben a 40. helye került. Előretekintve a 2020-s év rangsorára, a Guardian egyetemi útmutatójában a 68. helyen, a QS világ egyetemi rangsora pedig 1070 intézmény közül a 205. helyre sorolta be. Megjegyzem ebben a rangsorban az első három helyen amerikai (Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University, Harvard University), a negyedik helyen pedig egy angliai egyetem (University of Oxford) áll.

A Reading Egyetem kutatásai tekintetében is nemzetközileg elismert és kiváló intézménynek számít. Reading város egyetemét 1892 - ben alapították, napjainkban több, mint 20 000 hallgatója van, melyből 5000 nemzetközi és mintegy 150 országból érkezik. Jó hírnevét erősbíti az is, hogy az itt végzettek 94% -a hat hónapon belül könnyen el tud helyezkedni, vagy további tanulmányt kezd meg. A nemzetközi diákokat több módon is segítik vízum, országgal kapcsolatos információk, angol nyelvi előképzések, illetve a belépő szint eléréséhez megfelelő végzettséghez kapcsolódóan. Mindezek mellett 5000 szobával, kollégiumi elhelyezés is elérhető, mindőssze 15 perces sétára a campusoktól.


8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page