top of page

Mi köze a szakdolgozat bekezdéseknek a hivatkozáshoz?



A hivatkozások arra szolgálnak, hogy beazonosítsd a könyveket, cikkeket, amiket felhasználtál a szakdolgozatod megírásakor. A hivatkozások használatával tudod elkerülni a plágiumot. Ezzel igazolod, hogy nem a te gondolataid, amiket ott leírsz, hanem valaki már megírta azokat.


Egy-egy hivatkozás egy-egy műhöz kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy amikor elolvastad abból a műből, amit hivatkozni szeretnél és saját szavaiddal leírtad azt a dolgozatban, akkor a végén beilleszted a hivatkozást. Ha ez egy bekezdés lesz a szakdolgozatban, akkor oda írod a hivatkozást. Ha 8 bekezdésre sikerül, akkor a 8. bekezdés végére illeszted a hivatkozást.


Szövegközi hivatkozás esetén, 2. bekezdésnél valahogy így:



Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam, Kiss Bélát olvastam. (KISS, 2015)



A szakdolgozati bekezdések száma nem érdekes a hivatkozásoknál. Csak és kizárólag az érdekes, meddig tart adott szerzőtől a felhasznált anyag a dolgozatodban.

58 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page